Close Menu
De executeur

De executeur

De executeur leidt de afwikkeling, ofwel executele, van uw nalatenschap in goede banen en zorgt voor een professionele en snelle afhandeling. Dat is zeker geen overbodige luxe. Bij het afwikkelen van een nalatenschap komen er namelijk heel wat administratieve, organisatorische en financiële zaken om de hoek kijken. Bovendien moet de nalatenschap worden afgewikkeld zoals in het testament is vastgelegd. Om al deze taken uit te voeren, wordt in het testament vaak een executeur aangewezen.

Als er geen executeur benoemd is, zijn de erfgenamen gezamenlijk verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. In de meeste gevallen is dit echter geen wenselijke oplossing. Het zorgvuldig afhandelen van een nalatenschap en alle andere zaken die bij een overlijden komen kijken, is namelijk een behoorlijke belasting. Het vraagt om een professionele benadering en juridische, fiscale en financiële deskundigheid. Met al die zaken die om aandacht vragen, is met de afhandeling bovendien behoorlijk wat tijd gemoeid. Het is dan ook verstandig om na te denken over het benoemen van een professionele executeur. Centrum Nalatenschappen kan deze rol voor u vervullen.

Kies verstandig
U heeft verschillende keuzes met betrekking tot het benoemen van een executeur. Denkt u bijvoorbeeld aan een familielid of vriend. Bedenkt u zich wel dat deze rol een behoorlijke emotionele belasting voor diegene kan betekenen. Een notaris of bijvoorbeeld een accountant kunt u ook als executeur in uw testament benoemen. Zij zijn op professioneel niveau bijna dagelijks met deze zaken bezig, maar bedenk wel dat de kosten die hieraan verbonden zijn snel flink oplopen. Deze kosten worden direct uit uw nalatenschap betaald en komen dus in mindering op wat uw erfgenamen van u krijgen.

Wij geven u graag mee dat Centrum Nalatenschappen alle juridische, financiële en organisatorische expertise in huis heeft die nodig is om uw nalatenschap snel en vlekkeloos af te wikkelen. Tegen een redelijke vergoeding treden wij op als executeur en bent u er zeker van dat de afwikkeling van uw nalatenschap in goede handen is. Met Centrum Nalatenschappen als executeur profiteert u van een jarenlange ervaring en expertise op alle terreinen die met nalaten te maken hebben. Veel non-profit organisaties doen een beroep op ons als zij tot erfgenaam benoemd zijn, maar ook particulieren staan wij regelmatig terzijde met onze kennis en ervaring.

Centrum Nalatenschappen als executeur benoemen
U kunt zelf bepalen wie u als executeur van uw nalatenschap wilt benoemen. U kunt alleen bij testament een executeur aanwijzen: voorheen kon dit ook met een codicil maar tegenwoordig niet meer. Heeft u interesse om Centrum Nalatenschappen tot professioneel executeur te benoemen? In 3 stappen is dit geregeld:

  1. U maakt een afspraak voor een kosteloos, persoonlijk gesprek.
     
  2. Geheel vrijblijvend komen we bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken. Wij informeren u over wat wij precies als executeur voor u kunnen betekenen, hoe u een en ander in uw testament kunt vastleggen en welke kosten wij na uw overlijden berekenen voor onze diensten. U ontvangt gratis onze Vragenlijst Nalatenschappen. U betaalt vooraf dus helemaal niets.
     
  3. Kiest u na dit gesprek voor Centrum Nalatenschappen als executeur? Dan hoeft u alleen nog maar een afspraak met uw notaris te maken om uw testament aan te laten passen. Alles is nu geregeld en u heeft een hele zorg minder.

Kostenoverzicht Centrum Nalatenschappen
Het wettelijk loon voor de executeur is bepaald op 1% van de nalatenschap. Dit levert vaak een kostenplaatje op dat niet overeenstemt met de daadwerkelijke werkzaamheden die een executeur verricht om de nalatenschap af te wikkelen. Centrum Nalatenschappen wijkt daarom af van het wettelijk loon en hanteert een uurtarief. Op deze manier betaalt u altijd een realistische prijs en zijn de kosten afgestemd op het verrichte werk van de executeur.

De totale kosten voor uw erfgenamen zijn natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid uren die de afwikkeling van de nalatenschap vergt. Met onze uitgebreide ervaring als executeur, kunt u ervan op aan dat uw nalatenschap niet alleen deskundig, maar ook zo snel mogelijk wordt afgewikkeld.